• YARIM ALTIN
    8.137,00
    % 0,08
  • AMERIKAN DOLARI
    32,4858
    % -0,18
  • € EURO
    34,9563
    % 0,32
  • £ POUND
    40,7155
    % 0,32
  • ¥ YUAN
    4,4904
    % -0,10
  • РУБ RUBLE
    0,3534
    % 0,52
  • BITCOIN/TL
    2101939,395
    % -0,42
  • BIST 100
    9.716,77
    % -0,05

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi

KOSGEB kendi işini kurmak isteyen girişimcilere destek olmak amacıyla Girişimcilik Destek Programı adında bir program uyguluyor.Bu programın amacı girişimcilerin alacakları desteği etkin bir şekilde kullanmasını sağlamak ve ekonomiye hareket vermek olarak özetlenebilir.

KOSGEB‘den destek alabilmek için öncelikle Girişimcilik Destek Programına kaydolmak ve verilen eğitimi tamamlamak şartı isteniyordu.Programı daha verimli hala getirmek için Girişimcilik Programı’nın adı ve uygulamasında değişikliğe gidildi.  Önceden uygulamalı girişimcilik eğitimi olarak bilinen eğitim programları bugün “geleneksel girişimcilik eğitimi” ve “ileri girişimcilik eğitimi” olmak üzere iki ayrı eğitim programı şeklinde ayrıldı.Bu sayede hem yeni iş kurmak isteyen girişimcilere hem de varolan işletmesini büyütmek isteyenlere destek sağlanacak.

KOSGEB tarafından düzenli olarak verilen uygulamalı girişimcilik eğitimi, geleneksel girişimci eğitimi ve ileri girişimci eğitimi olmak üzere iki farklı eğitimden oluşuyor. Girişimcilik eğitimi uzaktan eğitim yöntemi olarak online gerçekleştiriliyor. İleri girişimci eğitimini ise yalnızca geleneksel girişimcilik eğitimini tamamlayan kişiler alabiliyor.

KOSGEB tarafından verilen tüm eğitimlere katılım ücretsiz.Eğitimleri tamamlayan girişimciler adına elektronik sertifika düzenleniyor, KOSGEB bundan farklı olarak fiziksel bir girişimcilik eğitimi sertifikası düzenlemiyor.

KOSGEB geleneksel girişimcilik eğitimi ile girişimcilere iş fikri geliştirme, analiz yapma, iş modelleri, gelir kaynakları, ekonomi, hukuki altyapı vb. gibi iş yapma becerilerini arttıracak konularda eğitimler veriliyor.

Eğitimleri tamamlayıp KOSGEB’in istediği şartları yerine getiren girişimciler hibe kredi,destek paketleri,faizsiz kredi gibi imkanlardan yararlanabiliyor.